vsttunnel is dead

Dział ściśle związany z oprogramowaniem audio.

vsttunnel is dead

Postprzez mnc Wt lip 13, 2010 5:13 pm

Niestety od niedawna nie działa vsttunnel. Koniec długich godzin wspólnego grania po nocach :(

Obrazek

Oficjalna strona już nie istnieje.

Znacie jakieś alternatywy ?
mnc

Re: vsttunnel is dead

Postprzez damshe Wt lip 13, 2010 11:18 pm

damshe

Postprzez olo Wt lip 20, 2010 8:40 pm

Ja ostatnio znalazłem repozytoria do ubuntu z wersjami rozwojowymi progsów i jest tam NINJAM programik kiedyś testowałem pod windowsem. Pod win działał dobrze ale był problem z kanałami prawy, lewy. Pod ubuntu z Jackiem działa znakomicie.
Niestety nie jest tak prosto jak w vstunel program to osobna aplikacja, tempo trzeba sobie ręcznie dopasować.
Łączymy sie z serwerem, jest kilka że tak to nazwe pokoi w których może grać do 6 osób. Każda sesja zapisuje się na serwerze w postaci pliku mp3, na serwerze jest 1.2TB, stare chyba sie kasują.

http://www.ninjam.com/

a tu coś co udało zagrać :) mój bit i jakies przeszkadzajki, od 18 minuty wyszło coś niesamowitego :)

http://autosong.ninjam.com/mp3.php/2010 ... oJunta.mp3
olo

Postprzez mnc Pt sie 27, 2010 7:40 pm

dmc nie działa, a ninjam serwer się postawiło, podłączyć się udało, ale za holerę nie możemy tego skonfigurować, tak, że...

jakieś inne propozycje ?
mnc

Postprzez olo So sie 28, 2010 1:19 pm

No jak chcecie własny kanał (server) to problem, na udostępnionych nie ma problemu.
olo

Postprzez mnc So sie 28, 2010 1:35 pm

Nie nie z połączeniem nie ma żadnego problemu. Serwer stawiamy przez hamachi, podłączanie bez problemu. Problem jest jedynie z konfiguracją wejścia/wyjścia sygnału z tego programu, w żadnej możliwej konfiguracji nic nie przekazuje. W gwoli ścisłości dodam, że próbowaliśmy na esi julia (asio fabryczne), sblive (kx), ac97(asio4all), audigy (asio4all). Gdyby ktoś mógł napisać / dać jpg w jaki sposób to ustawia żeby działało byłbym wdzięczny.
mnc

Powrót do Software